Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chcete špičaté uši nebo pekáč buchet na břiše? Nejpodivnější části těla pod skalpely chirurgů

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Sydney - Podle zdravotní sestry na plastické chirurgii a zakladatelky australské neziskové organizace Trusted Surgeons (důvěryhodní chirurgové) Nicole Montgomeryové roste poptávka i po některých dosti překvapivých zákrocích.

Operace pupíku

Zdá se, že se svět z hlediska pupíku dělí na lidi, kteří ho mají schovaný uvnitř dolíčku, a ty, kterým jako vystouplý hrbolek trčí ven. Důvod úpravy je jednak estetický, ale může být i zdravotní - vystouplý pupík může být pupeční kýlou. Lékař může provést umbilikoplastiku a schovat pupík, kam patří.

Špičaté uši

Jde přesně o to, co vás napadlo. Špičaté ucho vznikne tak, že se odebere malý výsek tkáně z horní části boltce a okraje se sešijí k sobě. Díky tomu vznikne vzhled uší, které proslavil pan Spock z kultovního seriálu Star Trek, a po něm také elfové ze ságy Pán prstenů, napsal australský server whimn.com.au.

Úprava čar na dlani

V Japonsku jsou lidé, kteří si nechávají chirurgicky upravovat čáry v dlani, protože věří, že tím změní svůj osud.

Transplantace řas

O transplantaci vlasů už zřejmě slyšel každý, ale nyní je možné nechat si transplantovat vlasové cibulky také na okraj víček, aby se zahustily řídnoucí řasy. Jak stárneme, řasy začnou řídnout a vypadávat. Transplantace vrátí očím mladistvý vzhled, ale má i odvrácenou stránku. Jde o transplantaci běžných cibulek vlasů, které stále rostou, takže je pak potřeba řasám dopřát pravidelný sestřih.

Vytvarování "pekáče buchet"

Jde vlastně o tradiční liposukci, kdy namísto pouhého odsátí tuku se odebraná hmota použije k vytvarování břišních svalů, které díky pevně vyrýsovaným šesti či osmi kostičkám, jsou obecně známé jako "pekáč buchet". Jde o pokročilou liposukční techniku a je čím dál tím oblíbenější především u mužů toužících po pevném, vypracovaném břiše, kterého se jim nedaří dosáhnout cvičením a posilováním.

Témata:  plastické operace krása operace

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy