Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kampaň MeToo likviduje Valentýna? I počet vztahů na pracovišti se snižuje

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Kampaň #MeToo negativně ovlivní i svátek svatého Valentýna. Zarazit může především románky na pracovišti. Ty přitom podle průzkumu nezřídka končí sňatkem.

Počet Američanů, kteří přiznávají, že se zamilovali na pracovišti, se snižuje. Klesl na desetileté minimum - 36 procent, zjistil online průzkum firmy Harris Poll mezi zaměstnanci soukromého sektoru. O rok dříve přiznalo románek na pracovišti 41 procent dotázaných, což znamená statisticky významný pokles.

"Hnutí #MeToo je schopné zalít ledovou vodou každou jiskřičku a žhavý uhlík romantiky, který by se mohl mezi mužem a ženou rozhořet," řekla psychiatrička Carole Liebermanová, autorka knihy Bad Boys: Why We Love Them (Zlí hoši: Proč je milujeme).

Sňatkem končí 31 procent romantických vztahů na pracovišti. Vzhledem k obviněním ze sexuálních útoků vzneseným proti řadě prominentních mužů by zaměstnanci měli při flirtování postupovat rozumně a pomalu, uvedla Carrie Lukasová, autorka knihy The Politically Incorrect Guide to Women, Sex, and Feminism (Politicky nekorektní průvodce světem žen, sexu a feminismu).

"I tak bezpečná romantická gesta, jako jsou svíčky, přání, lichotky a květiny, mohou být interpretována jako agresivní a obtěžující," dodala Lukasová.

Témata:  svátek svatého Valentýna vztahy Láska, intimnosti zaměstnanci

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy