Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žádné veřejné oslavy sv. Valentýna. rozhodl soud v Pakistánu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Islámábád - Soud v pákistánské metropoli dnes zakázal oslavy svátku svatého Valentýna na veřejnosti a vyzval média, aby se zdržely jakékoli propagace svátku zamilovaných, který připadá na 14. února.

Svátek svatého Valentýna v muslimském Pákistánu vyvolává smíšené reakce.  Ve velkých městech restaurace, pekařství, dodávkové a další služby mají ke svátku různé speciální nabídky.

Odpůrci svátku naopak pořádají protivalentýnské kampaně, jako je například Den cudnosti na univerzitách, či manifestace pod heslem "Řekněte ne svátku svatého Valentýna" po celé zemi.

Pákistánský prezident Mamnún Husajn minulý rok vyzval Pákistánce, aby svatého Valentýna neslavili, protože není součástí muslimské tradice.

Soud dnes rozhodoval na základě petice, kterou předložil občan Abdul Vahíd. Ten kritizoval propagaci svátku sv. Valentýna v médiích, která je podle něj "v rozporu s islámem a měla by být okamžitě zakázána". Petice dále požadovala zákaz oslav svátku zamilovaných na veřejnosti.

Témata:  svátek svatého Valentýna Pákistán lidé

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy