Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Základna syrské armády u Damašku byla pod raketovým útokem Izraele

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: News.xinhuanet.com

Damašek - Izrael dnes ostřeloval pozice syrské armády u Damašku. Protivzdušná obrana podle syrské televize všechny rakety odrazila. Sýria a Izrael jsou už několik desítek let oficiálně ve válečném stavu.

Podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) ale minimálně několik raket zasáhlo cíl.  "Syrská protivzdušná obrana odrazila několik raket, ale jiné zasáhly sklad zbraní u Džamraji," řekl šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán. Džamraja leží asi 10 kilometrů severozápadně od Damašku a mimo jiné je tam výzkumné středisko, v němž se údajně dříve vyvíjely chemické zbraně.

Izraelské ostřelování se podle agentury Reuters uskutečnilo dnes kolem čtvrté hodiny ranní místního času a rakety byly vypáleny ze vzdušného prostoru sousedního Libanonu.

Oblast u Damašku u města Kutajfa ostřeloval Izrael naposledy začátkem ledna. Izrael není účastníkem války v Sýrii, netají se ale tím, že podniká nálety na konvoje libanonského šíitského hnutí Hizballáh. To bojuje na straně syrské vlády a Izrael ho považuje ze hrozbu pro svou zemi.

Témata:  Izraelská armáda Sýrie Izrael

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy