reklama

Někteří z 3300 studentů si mysleli, že je to cvičení, a nejprve zamířili z učeben do chodby, než je učitelé zahnali zpět. Některým se podařilo se ve třídách zabarikádovat, další se schovávali ve skříních nebo pod stoly. Na škole před nedávnem proběhl nácvik na takovouto situaci.

Jedna z učitelek Melissa Falkowská se skrývala ve vestavěném šatníku s 19 studenty 40 minut, než je policisté vysvobodili. "Je velmi frustrující, že jsme udělali všechno, co jsme udělat měli, škola nás na tuto situaci připravila, a přesto je tolik obětí," řekla Falkowská.

Server CBS News zveřejnil krátké video z mobilního telefonu, na němž je vidět několik studentů ve třídě, jsou slyšet výstřely, hysterický křik a něčí výkřik "bože můj". Některé děti slyšely výstřely skrz okna i výkřiky zasažených.

Jeden z rodičů Caesar Figueroa reportérům CBS sdělil, že jeho dcera mu volala, když se skrývala ve skříni. Hned jí řekl, aby nemluvila, protože nechtěl, aby střelec zaslechl její hlas. "Je to nejhorší noční můra, nevědět o dceři 20 minut, bylo to nejdelších 20 minut mého života," řekl.

Některým studentům se podařilo utéct, Masiel Balujaová zaslachla výstřely, když odcházela ze třídy. Začala utíkat s taškou na zádech "pro případ, že by byla do zad zasažena".