reklama

Peter Wang, teenager zabitý při střelbě na střední škole ve Floridě, držel dveře otevřené pro spolužáky, aby mohli utéct střelci. Právě v tu chvíli ho střelec zabil, uvedla rodina oběti.

Peter Wang je jednou ze 17 obětí, které má na svědomí bývalý student Nikolas Cruz. Peterův 15letý bratranec Aaron Chen řekl deníku The Miami Herald, že Petera naposledy viděl, když držel dveře pro další školáky. „Neměl umřít. Měl se mnou zestárnout. Sdílejte jeho příběh,“ vzkázal veřejnosti Aaron.

Gabriel Ammirata, chlapcův nejlepší přítel, řekl médiím, že Peter byl „zábavný, milý a skvělý přítel“. „Od třetího ročníku byl mým nejlepším přítelem,“ vzpomíná Gabriel.

Řekl také, že spolu ve čtvrtek večer plánovali oslavit čínský Nový rok s Petrovými rodiči. Ti ale byli příliš rozrušení, než aby mluvili s médii. „Byl tak odvážný," řekla Lin Chen, Peterova sestřenice, která přiletěla z Louisiany, aby byla s rodinou zastřeleného chlapce. „Byl to člověk, který byl ke všem skutečně laskavý. O popularitu se nestaral,“ dodala.

„Vždycky lidi rád rozveseloval. Byl to jako velký bratr, kterého si každý přál," uvedla paní Chen, která dodala, že Peter měl dva mladší bratry ve věku 11 a 5 let. „Cítím, že naše rodina nikdy už nemůže být stejná."