Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž střílel do lidí před ruským chrámem, zemřelo pět žen. K činu se přihlásil IS

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva -Při dnešní střelbě v dagestánském městě Kizljar na jihu Ruska zemřelo šest lidí včetně útočníka. Několik dalších osob bylo zraněno. Muž podle médií střílel z lovecké pušky a byl identifikován jako 22letý místní obyvatel.

Muž zahájil palbu do lidi, kteří opouštěli pravoslavný chrám po bohoslužbě. Motiv činu zatím není jasný. K odpovědnosti za útok se sice přihlásil Islámský stát, neposkytl ale pro své tvrzení žádné důkazy.

Čtyři ženy zemřely na místě střelby, pátá podlehla zraněním po převozu do nemocnice. pachatele policie zastřelila. Mezi zraněnými byli podle agentury TASS dva členové místních bezpečnostních složek.

Podle některých informací pachatelé byli dva - muž a žena, uvedla agentura Interfax. Žena z místa činu při zahájení palby utekla. Policie ji posléze zadržela.

Převáženě muslimský Dagestán je autonomní republikou Ruské federace. Sousedí s Čečenskem, kde ruská vojska po pádu Sovětského svazu svedla dvě války s tamními separatisty a radikálními náboženskými skupinami a kde se řada lidí nechala naverbovat do radikální organizace Islámský stát.

Témata:  Dagestán Rusko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy