Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mexikem otřáslo další zemětřesení. Lidé v panice vybíhali z domů

Seismograf, ilustrační fotografie
Seismograf, ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Mexiko - Jihomexický stát Oaxaca postihlo v noci na dnešek další zemětřesení. Otřesy byly znát i ve zhruba 500 kilometrů vzdálené metropoli Mexiko. Místní úřady zatím nehlásí škody.

Dnešní zemětřesení dosáhlo síly šesti stupňů a mělo epicentrum asi 35 kilometrů východně od města Pinotepa ve státě Oaxaca. Stovky lidí v metropoly vybíhaly z domů poté, co se rozezněly seizmologické alarmy. Mnozí ještě mají v živé paměti zemětřesení z loňského září, které si v tamním regionu vyžádalo na 370 obětí.

Naposledy postihlo zemětřesení stát Oaxaca v noci na sobotu, otřesy měly sílu 7,2 stupně a epicentrum bylo ve stejné oblasti jako dnes.

Samotné zemětřesení si o víkendu nevyžádalo oběti, zemřelo ale 13 lidí při havárii vojenského vrtulníku s mexickým ministrem vnitra a guvernérem státu Oaxaca na palubě. Oba politici, kteří letěli do oblasti zasažené zemětřesením, pád přežili.

Témata:  Mexiko zemětřesení

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy