Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

MIgrant pobouřil Němce: Děkuji Merkelové, že mi dovolila přivést si druhou manželku. Dali nám dávky i dům

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín – O velký rozruch se postaral dvaatřicetiletý muž ze Sýrie, o kterého se v uplynulých dnech zajímala snad všechna německá média. Migrant se tento týden dostal na přední stránky novin díky svému poděkování německé kancléřce Angele Merkelové za to, že mu umožnila, aby se znovu setkal se svou druhou ženou a dětmi. A to přesto, že je v Německu polygamie nelegální.

Ahmad A. se pro německá média rozpovídal o tom, jak žije z dávek poskytovaných německou vládou i se svými dvěma manželkami, z nichž jednu si vzal, když jí bylo jen 13 let. Píše to deník Der Spiegel.

Muž dal otevřeně najevo, že je Merkelové vděčný za otevření hranic země v roce 2015. „Velmi moc děkuji, madam Merkelová. Je to jediná osoba, která pochopila utrpení Syřanů. Děkuji také Němcům. I když mezi nimi existují rasisté. Ale i Němci zažili válku a projevili vůči Syřanům velký soucit,“ cituje jeho slova deník.

Rodina opustila Aleppo v roce 2015. Do severního Německa se dostala přes Řecko, Francii a Dánsko. Celá rodina teď usiluje o získání azylu, Ahmad ale dal jasně najevo, že nemá zájem o zaměstnání a že by raději zůstal doma se svými šesti dětmi. „Tady máme podporu. Dávají nám sociální výhody, dali nám tento dům,“ citují jeho slova média.

Po zveřejnění tohoto příběhu byla řada Němců rozhořčena skutečností, že za Ahmadem do Německa v rámci programu na sjednocení rodiny mohla přijet i jeho druhá manželka, se kterou má Syřan čtyři děti.

Ahmad podle svých slov nerozumí poprasku, který vyvolal. Podle Der Spiegelu uvedl, že je oddaný muslim a tak se řídí právem šaria, který umožňuje mnohoženství.

Ahmadův případ ale není jediný, i další Syřané využili program sjednocení rodiny, aby se spojili se svými dalšími manželkami. Polygamie, stejně jako dětské manželství, je v Německu a dalších západoevropských zemích nelegální.

Témata:  uprchlíci Německo Angela Merkelová

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy