Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Princ William míří do Izraele, palestinských území a Jordánska

Princ William
Princ William
Foto: www.prince-william.org

Londýn - Princ William se oficiálně vydá do Izraele a palestinských území. Žádný člen britské královské rodiny ještě oficiálně židovský stát od jeho založení v roce 1948 nenavštívil. Princ Charles se v roce 2016 zúčastnil pohřbu bývalého izraelského prezidenta Šimona Perese jako soukromá osoba.

Zahraniční cestu William podnikne na žádost britské vlády, která považuje okupaci palestinských území Izraelem za nelegální. "Kromě toho v létě zavítá také do Jordánska", oznámil dnes Kensingtonský palác, aniž uvedl přesné datum cesty. Vévodkyně Kate podle všeho svého muže na letní cestě doprovázet nebude. Na konci března či začátku dubna by měla Williamovi porodit už třetího potomka.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu označil chystanou návštěvu za "historickou". William podle něj bude v jeho zemi "přijat s velkými sympatiemi".

Izraelský list Haarec upozornil na fakt, že v tiskové zprávě v hebrejštině Kensingtonský palác hovoří o "palestinské správě", na twitteru ale informoval o návštěvě "okupovaných palestinských území".

Témata:  princ William Velká Británie Izrael

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy