Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemře herec David Ogden Stiers, proslavila ho role v kultovním seriálu M.A.S.H

"Dušičky" - Památka zesnulých
Foto: Adam Mráček / INCORP images

V sobotu ve ve věku 75 let zemřel americký herec a dabér David Ogden Stiers. Do paměti českých diváků se zapsal především rolí majora Charlese Winchestera v televizním seriálu M.A.S.H. Ve druhé polovině 80. let hrál advokáta Michaela Restona v sérii televizních filmů o Perrym Masonovi. 

 Stiers zemřel sobotu ve svém domě v Newportu v americkém státě Oregon, když prohrál boj s rakovinou močového měchýře, oznámil jeho zástupce Mitchella Stubbse.

V roli chirurga Winchestera Stiers od šesté řady seriálu M.A.S.H. nahradil majora Franka Burnse, kterého ztvárnil Larry Linville.

Na divadle dostával především dramatické role, třeba v Kalifornském Shakespearském festivalu, jako jsou Král Lear, Richard III., Polonius a plno dalších.

Kromě činohry se Stiers věnoval také dabingu, namlouval především animované filmy z dílny Walta Disneyho, například Kráska a zvíře či Pocahontas.

Za svou roli v seriálu M.A.S.H. byl Stiers dvakrát nominován na cenu Emmy. Objevil se také v legendárních seriálech To je vražda, napsala či Matlock.

Témata:  Seriál M*A*S*H herci USA David Ogden Stiers "svátek zesnulých ""dušičky"""

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy