Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel William Christopher, otec Mulcahy ze seriálu MASH

William Christopher
William Christopher
Foto: Reprofoto

Los Angeles - Ve věku 84 let zemřel v sobotu americký herec William Christopher, divákům známý především jako chápavý vojenský duchovní, otec Francis Mulcahy z oblíbeného televizního seriálu MASH.

Úmrtí novinářům oznámil umělcův syn John. Christopher, kterému před 18 měsíci lékaři zjistili rakovinu plic, zemřel ve svém domě v kalifornské Pasadeně.

Po hereckých začátcích v padesátých letech, které byla spojena s divadlem, hledal Christopher štěstí v televizi a na filmovém plátně. Jeho filmografie není obsáhlá a její klíčovou položku představuje právě kultovní seriál MASH a role otce Mulcahye. Po skončení natáčení si Christopher v osmdesátých letech zahrál i v pokračování After MASH.

První díl MASH se vysílal v roce 1972. Kultovní seriál popisoval každodenní život lékařů, sester a vojáků v mobilní vojenské nemocnici uprostřed války v Koreji. Zpočátku komediálně laděné příběhy poukazující na krutosti války i nesmyslné předpisy se postupně stále častěji věnovaly i vážnějším tématům, jako byly osudy údajných zbabělců, vztah amerických vojáků k obyčejným Korejcům nebo složitá politická situace.

Témata:  Seriál M*A*S*H úmrtí William Christopher

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy