Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko slaví MDŽ ve velkém stylu. Putin pronesl projev v televizi

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Moskva - V Rusku se Mezinárodní den žen (MDŽ) tradičně slaví ve velkém stylu. Ženám poblahopřál i prezident Vladimir Putin, ucházející se právě o čtvrtý mandát v čele státu.

"Jsme rádi, že exituje skvělý důvod, abychom znovu hovořili o naší obrovské úctě k vám, o okouzlení vaší krásou a něžností," řekl Putin v televizním projevu. "Víme, že ženské srdce je nejvěrnější, ženské odpuštění nejpronikavější a mateřská láska bezmezná. Vychovat dítě je štěstí a odpovědnost," dodal šéf Kremlu.

Komentátorka internetového listu Gazeta.ru si zase povšimla, kolik se 8. března na různých webech vyrojí návodů na dosažení ženského orgasmu během "svátečního sexu".

Upozornila také, že ženy na MDŽ dostávají jako dárky drobnostmi výrazně zaostávající za dary, které Rusky chystají mužům 23. února na Den obránce vlasti, chápaném všeobecně jako mužský svátek.

Žijeme zkrátka v patriarchální zemi, zatímco vysmívané Američanky, které svými výdělky už skoro dohnaly mužské protějšky a dosáhly rovnoprávnosti v uplatnění i při trestání násilníků, MDŽ slavit nemusí, poznamenala Gazeta.ru.

Témata:  Mezinárodní den žen (MDŽ) Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy