Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin varuje svět: Zaútočíte na nás a zničím celou Zemi

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva – Ruský prezident Vladimir Putin tvrdí, že by zničil svět svým jaderným arsenálem, kdyby byly na Rusko vypáleny jaderné střely. Argumentuje tím, že pokud by neexistovalo Rusko, nemusel by svět vůbec existovat.

Vladimir Putin řekl, že by zničil svět, kdyby se Rusko stalo terčem útoku. Domnívá se totiž, že pokud by někdo na Rusko skutečně zaútočil a jeho země by čekalo vyhubení, pak by nemělo cenu svět zachránit.

V ruském televizním dokumentu doslova řekl: „Chci vám to říct, a chci, aby o tom věděli i v zahraničí. Doufám, že naše plány na využití jaderného arzenálu nebude třeba nikdy uskutečnit. Jde o teoretické plány k jejich využití v takzvané odvetě – při protiúderu.“

„Rozhodnutí o použití jaderných zbraní může být učiněno pouze tehdy, když by náš systém výstrahy proti raketám zaznamenal nejen spuštění raket, ale také ukázal přesné předpovědi letových trajektorií a dobu, kdy by hlavice dopadly na Rusko,“ cituje Putina server Daily Mail.

„Toto se označuje jako odvetný krok a protiútok, takže bychom získali zákonné právo na odpověď. Ano, pro lidstvo by to byla globální katastrofa. Bude to globální katastrofa pro svět. Ale jako občan Ruska, jako šéf ruského státu, se chci zeptat: Proč potřebujeme svět, pokud Rusko přestane existovat?“ zajímá šéfa Kremlu.

Témata:  Vladimír Putin Rusko jaderné zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy