Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Česka přijede slovenský premiér Pellegrini

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Bratislava/Praha - Nový slovenský premiér Peter Pellegrini (Směr-SD) pojede na svou první zahraniční cestu do Česka. Přesný termín zatím není znám, mělo by to být někdy začátkem dubna.

Slovenský prezident Andrej Kiska jmenoval Pellegriniho premiérem minulý čtvrtek a v pondělí nová vláda získala v parlamentu důvěru.

Pellegrini se do čela kabinetu dostal poté, co v souvislosti s kauzou zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky a kvůli tlaku veřejnosti funkci premiéra opustil předseda Směru Robert Fico.

Příští týden je na Slovensku očekáván český prezident Miloš Zeman, pro kterého to bude první zahraniční cesta v jeho druhém prezidentském mandátu. Ve čtvrtek 5. dubna se na Štrbském Plese ve Vysokých Tatrách setká s Kiskou i Pellegrinim.

Český premiér v demisi Babiš byl v Bratislavě na počátku ledna. Pellegrini minulý čtvrtek Pellegrini coby čerstvě jmenovaný předseda kabinetu pracovně navštívil Brusel, kde se konal summit EU.

Témata:  Slovensko Česká republika Miloš Zeman Peter Pellegrini

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy