Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Itálii zadrželi pět radikálů, kteří spolupracovali s Amrim

Anis Amri
Anis Amri
Foto: Reprofoto YouTube

Řím - Italští policisté zadrželi pět lidí, kteří byli napojeni na berlínského atentátníka Anise Amriho. Jeden ze zatčených mu vyrobil falešné dokumenty, které mu před útokem v prosinci 2016 umožňovaly volný pohyb po EU.

Anis Amri na berlínských vánočních trzích najel ukradeným kamionem do davu a zabil 12 lidí. Poté díky falešným dokladům s italskou identitou prchl do této země, kde byl po čtyřech dnech zabit v přestřelce s policií.

Policie v Itálii začala v průběhu března aktivněji zasahovat proti lidem podezřelým ze sympatií k radikálním organizacím a roste počet cizinců považovaných za bezpečnostní riziko, které italské úřady vyhošťují. Letos jich bylo již 29.

Během zátahu v okolí Říma bylo zadrženo pět lidí, které úřady podezírají ze spolupráce s Amrim. Všichni jsou stejně jako atentátník tuniského původu a jeden z nich mu zřejmě vyrobil falešné italské doklady.

Témata:  Itálie Anis Amri

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy