Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kemerovu zatkli majitelku centra, kde uhořelo 64 lidí. Porušila prý bezpečnostní předpisy

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Kemerovo - Ruská policie dnes zadržela ředitelku továrny na cukrovinky v Kemerovu. Právě tato společnost vlastní budovu střediska Zimňaja višňa, ve kterém minulý víkend při požáru zahynulo 64 lidí, z toho 40 dětí.

Julija Bogdanovová čelí obvinění z porušení bezpečnostních předpisů, což mělo za následek smrt návštěvníků centra.

"Vyšetřování zjistilo, že Bogdanovová, která byla odpovědná za bezpečnostní opatření, opakovaně informovala své podřízené o nedostatečném protipožárním systému v budově," citoval TASS prohlášení. Ředitelka nicméně nepodnikla žádné další kroky, aby bezpečnostní závady odstranila.

Policie kvůli požáru již zadržela například technického ředitele obchodního centra, nájemce prostor, kde pravděpodobně požár vznikl, či dvojici pracovníků místní hasičské služby.

O příčinách požáru se stále jen spekuluje, podle vyšetřovatelů je nejpravděpodobnějším důvodem zkrat. Policisté také zjistili, že v budově řádně nefungoval automatický hasicí systém a že požární alarm vypnul jeden ze členů ostrahy, který byl rovněž zadržen.

Témata:  požár v Kemerovu Rusko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy