Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při krvavých střetech v indickém Kašmíru zahynulo 12 lidí, další desítky jsou zraněny

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Dillí - V Kašmíru dnes vypukly jedny z nejhorších násilností za poslední rok. Zemřelo při nich nejméně 12 lidí, včetně osmi údajných ozbrojenců. Dalších více než 30 osob utrpělo zranění.

Mezi mrtvými jsou rovněž dva indičtí vojáci a dva civilisté. Střety vypukly, když se stovky protestujících snažily házením kamenů narušit armádní operace proti radikálům.

Jak uvedl místní policejní velitel, vojáci se nejprve snažili dav rozehnat slzným plynem a gumovými projektily, následně zasáhli i ostrými náboji.

Indie vede o Kašmír teritoriální spor se sousedním Pákistánem, obě země spravují část tohoto regionu, dělají si však nárok na celou oblast. Povstalci, kteří se těší podpoře místního, převážně muslimského obyvatelstva, bojují proti indické vládě v Kašmíru od roku 1989. O život už přišlo bezmála 70.000 lidí.

Témata:  Indie násilí

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy