Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mexická policie objevila u silnice a na skládce osm těl, v oblasti řádí gangy

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Mexická policie ve dvou městech v jižním státě Guerrero objevila osm těl a v hlavním městě zatkla člověka podezřelého ze zastřelení tří studentů. Pokud plánujete dovolenou v Mexiku, měli byste být velmi opatrní. Seznam rizikových lokalit zveřejnilo ministerstvo zahraničí ČR.

Pět zavražděných osob policie objevila na kraji silnice ve městě Chilapa, další tři těla byla objevena na skládce v pobřežním městě Tecpán de Galeana. Obě města jsou dějištěm častých střetů znepřátelených gangů.

V hlavním městě policie zatkla vysokoškoláka podezřelého z úterní vraždy tří studentů. Oproti zbytku země byla dosud kriminalita v mexické metropoli relativně nízká, připomíná AP.

Vzhledem ke skutečnosti, že neustává činnost kriminálních skupin – zejména drogových kartelů – ve státech na severu Mexika (hlavně Chihuahua, Coahuila, Durango, Sinaloa, Sonora a Tamaulipas), doporučuje MZV ČR cestovatelům, aby se těmto státům buď vyhnuli úplně, nebo se zde pohybovali s maximální obezřetností.

Přestože cizinci nebývají primárním terčem přepadení, není vyloučena kombinace špatného času se špatným místem. Cestovatelé by měli zvážit naléhavost cesty, a pokud možno zcela upustit od cest do státu Nuevo León, s výjimkou města Monterrey (i zde je ovšem na místě opatrnost).

"Zároveň nedoporučujeme cestování po státě Michoacán (kromě města Morelia) a státě Guerrero (mimo měst Ixtapa, Zihuatanejo a Acapulco) kvůli zvýšenému výskytu násilí a organizovaného zločinu v těchto státech mexické federace. Zvýšené pozornosti je potřeba dbát také při pohybu po státě Jalisco, poblíž hranic se státy Michoacán a Zacatecas," uvedlo MZV na svém webu.

Témata:  Mexiko vražda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy