Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Londýn vyhnal policisty do ulic. Počet vražd stoupá

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Na pořádek a bezpečnost v Londýně tento víkend dohlíží o 300 policistů více. Jde o reakci na to, že v britské metropoli bylo za posledních sedm dní zavražděno šest lidí.

Mnoho ze zavražděných byli mladí lidé, kteří se stali obětí násilností, jež mají na svědomí různé gangy. Kvůli vzestupu násilné kriminality se stal terčem kritiky londýnský starosta, taktika policie i úsporná opatření z minulých let. V březnu počet vražd spáchaných v Londýně byl vyšší než v New Yorku.

Šéfka metropolitní policie Cressida Dicková popřela, že by její podřízení ztratili kontrolu nad londýnskými ulicemi. Londýnský starosta Sadiq Khan dnes v BBC řekl, že policisté by se neměli zdráhat zastavovat a prohlížet lidi podezřelé, že by u sebe mohli mít zbraň.

Nicméně současná britská premiérka Theresa Mayová, ještě v roli ministryně vnitra tuto taktiku omezila s ohledem na kritiku, že policisté si nespravedlivě k prohlídkám vybírali černochy. 

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie vražda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy