Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Situace v Sýrii je kritická: Rusko pohrozilo USA sestřelením raket

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Bejrút - Ruský velvyslanec v Libanonu Alexandr Zasypkin dnes varoval Spojené státy. Podle jeho slov musejí počítat s tím, že všechny rakety vypálené na Sýrii budou sestřeleny. Americký prezident Donald Trump má o případně odvetné akci za chemický útok v Dúmě rozhodnout brzy, počítá se s tím, že útoky mohou začít v příštích 72 hodinách.

"Pokud Američané zaútočí, rakety budou sestřeleny a bude se útočit na místa, odkud budou odpáleny," řekl Zasypkin televizi Al-Manár, která patří libanonskému Hizballáhu, tedy spojenci Damašku.

Evropská organizace pro bezpečnost leteckého provozu Eurocontrol vydala varování pro letecké společnosti, které provozují lety nad východním Středomořím. Syrský vzdušní prostor dnes použila jen letadla syrských a libanonských leteckých společností, podle agentury Reuters se dnes další civilní lety v syrském vzdušném prostrou neplánují.

Agentura TASS uvedla, že navzdory novému napětí ruská i americká armáda stále koordinují svůj postup v Sýrii s využitím linky zřízené k tomu, aby se zabránilo nehodám v syrském leteckém prostoru.

Témata:  Sýrie ruské angažmá v Sýrii USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy