Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký server tvrdí, že vzorky od obětí z Dúmy ukázaly přítomnost chemikálií

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Washington - Vzorky krve a moči obětí údajného chemického útoku na syrskou Dúmu, které obdržely Spojené státy, byly testovány pozitivně na přítomnost chemikálií, především chloru a v některých případech nervového plynu. Tvrdí to americká média.

Informaci dnes přinesla americká televize MSNBC s odvoláním na dva americké činitele s blízkými kontakty na zpravodajské služby.

Činitelé novinářům také řekli, že informace, které mají USA od svých tajných služeb nebo bezpečnostních složek jiných zemí, naznačují, že za útokem na Dúmu je režim v Damašku.

Při útoku podle záchranářů zemřely desítky lidí.Syrská vláda popřela, že by v Dúmě minulou sobotu použila chemické zbraně. 

Do Sýrie by měly dnes a v pátek dorazit dva týmy vyšetřovatelů mezinárodní Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW). Pracovat začnou v sobotu.

Témata:  Sýrie chemické zbraně USA

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy