Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K Sydney se blíží plameny, stovky lidí již byly evakuovány

požár
požár
Foto: Pixabay

Sydney - Požáry na okraji Sydney už sežehly přes 2000 hektarů lesního porostu. Zhruba 500 hasičů bojovalo s plameny na jihozápadním okraji města, aby ochránilo obytné oblasti. Stovky lidí musely být v sobotu večer evakuovány. Policie nevylučuje, že požáry má na svědomí žhář.

Dnes už se zdály být požáry potlačeny a stupeň varování byl snížen. "Hasiči odvedli skvělou práci. Přes hrozné podmínky nejsou hlášeny žádné zničené domy," uvedli na twitteru hasiči státu Nový Jižní Wales.

Poletující žhavé uhlíky by ale mohly zažehnout další požáry. Někteří obyvatelé byli vyzváni, aby vyhledali bezpečné přístřeší. Evakuace by byla příliš nebezpečná. Silný vítr přitom žene plameny na sever a východ k předměstským oblastem.

Více než 70 hasičských vozů bylo rozmístěno na silnicích, které oddělují obydlené oblasti od buše, zatímco seshora skrápěly vodou hořící porost vrtulníky. Jihovýchodní Austrálii v poslední době sužovaly neobvykle vysoké teploty.

Témata:  požáry v Austrálii Austrálie požáry

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy