Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie na Balkáně rozbila gang, jež pašoval do Evropy uprchlíky

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Sarajevo - Policie Bosny a Chorvatska provedly koordinovanou operaci, pří níž zatkly dvacet členů organizované skupiny, která pašovala migranty přes území obou států do Evropské unie. Informovala o tom dnes bosenská média s odvoláním na sdělení poskytnuté bosenskou prokuraturou.

"Vyšetřováním bylo zjištěno propašování velkého počtu ilegálních migrantů, nejméně 100 až 200. Za jejich převedení si pachatelé brali vysoké finanční obnosy dosahující částky až 10.000 (bosenských) konvertibilních marek (130.000 korun) za osobu," sdělila prokuratura.

Dodala, že většina migrantů byla nezákonně přepravována z Turecka, odkud rovněž pocházejí organizátoři této kriminální činnosti, a také z Kosova.

Podle této zprávy se na spolu souvisejících akcích Taurus a Oks podílely prokuratury a policie Chorvatska a Bosny. Pomoc při její přípravě bosenským a chorvatským orgánům poskytly také evropská policejní organizace EUROPOL a Mezinárodní organizace pro migraci (IOM).

Témata:  Bosna a Hercegovina Chorvatsko pašeráctví uprchlíci gangy

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy