Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Egypt zasáhl silný déšť: Voda zaplavila silnice, nejhůř je na tom předměstí Káhiry

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Káhira - Egyptskou metropoli Káhiru a další části této africké země v noci na dnešek zasáhl nezvykle silný déšť. Voda zaplavila několik silnic v hlavním městě a úřady byly nuceny uzavřít některé úseky dálnic spojující Káhiru s dalšími egyptskými provinciemi. Informovala o tom agentura MENA.

Kvůli několikahodinovému uzavření důležité dopravní tepny kolem Káhiry musela řada řidičů přečkat noc v autě. Nejvíce zasaženo bylo předměstí Káhiry, kde je hodně zeleně. Padalo tam elektrické vedení a voda zaplavila silnice, takže řidiči museli zůstat v autě.

Mnoho Egypťanů zážitek sdílelo na facebooku, na některých snímcích jsou skoro potopená auta či protékající stropy.

Nedaleko Káhiry policie zachraňovala skupinu 30 studentů, kteří jeli na výlet do přírody, ale ocitli se na zaplavené silnici, uvedlo ministerstvo vnitra.

Špatné počasí má Egypt podle meteorologů provázet do pátku.

Témata:  Egypt déšť povodně

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy