Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nigérijská policie rozbila nelegální "továrny na děti"

Nigérie
Nigérie
Foto: UNHCR

Lagos - Více než 160 dětí bylo osvobozeno ze dvou neregistrovaných sirotčinců a "továrny na děti" v největším městě Nigérie Lagosu. S odvoláním na komisaře spolkového státu Lagos pro mládež a sociální věci Agboolu Dabiriho to dnes napsal web BBC. Děti držené v takzvaných továrnách jsou prodávány na adopci, využívány k dětské práci, pašovány do Evropy k prostituci nebo zabíjeny při rituálech.

Podle BBC nejsou zátahy proti "továrnám na děti" v Nigérii ojedinělé. V rámci poslední akce zajistily úřady 100 děvčat a 62 chlapců, řekl Dabiri. Některé z dětí prý byly sexuálně zneužívány.

"Děti a mladiství zachránění z továrny na děti a domovů byli umístěni do vládou schválených domovů, kde dostanou péči a ochranu, dodal Dabiri.

Svobodným těhotným ženám bývá v Nigérii slíbena zdravotní péče a po porodu je jim dítě odebráno, napsala BBC. Jindy jsou ukradené děti výsledkem znásilnění. V únoru policie v Lagosu informovala o případu těhotné ženy, která šla na porod do soukromého objektu a její dítě bylo následně prodáno.

Témata:  Nigérie policie děti otroctví násilí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy