Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švédové dnes zadrželi dalšího člověka, je podezřelý z přípravy teroristického útoku

Švédská policie
Švédská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Stockholm - Švédská policie dnes na jihu země zadržela osobu podezřelou z přípravy teroristického činu. S odvoláním na státní zastupitelství o tom informovala agentura AP. Už v pondělí ve Švédsku zadrželi kvůli podezření z plánování atentátů tři osoby. Zda tyto případy spolu souvisejí, není jasné.

Zadržená osoba se narodila v roce 1987 a zdržena byla dnes ve městě Lund na jihu Švédska. Další detaily mluvčí státního zastupitelství Lars Morand neuvedl.

Není tak jasné, zda případ souvisí s pondělním zadržením tří osob původem z Uzbekistánu a Kyrgyzstánu ve Stockholmu a na severu Švédska. I tyto lidi policie podezřívá z plánování teroristických útoků.

Loni v dubnu uzbecký žadatel o azyl Rakhmat Akilov, sympatizující s džihádisty, zabil pět lidí, když najel do chodců na nákupní třídě v centru Stockholmu. Akilov se k činu přiznal, soudní proces s ním prozatím neskončil.

Témata:  Švédsko terorismus policie Švédsko zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy