Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecko zasáhly nečekané záplavy, několik zraněných

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ankara - Východní část turecké metropole Ankary dnes zaskočily náhlé záplavy vyvolané silným deštěm, který zasáhl střední Turecko. Proudy vody unášely čtvrtí Mamak desítky aut, šest lidí se podle místních médií zranilo.

Jak uvedl turecký server Daily Sabah, na jednom snímku bylo vidět zoufalého muže, jak sedí na střeše unášeného auta. Později byl vyproštěn a utrpěl jen lehké zranění. V ulici Neşet Ertaş byly zatopeny desítky bytů a úřadů, obyvatelé se uchýlili na střechy budov.

Ankarský starosta Mustafa Tuna v televizi NTV řekl, že šest lidí bylo zraněno, ale nikdo z nich není v kritickém stavu. "Nejhorší situace je ve čtvrti Mamak, v ostatních částech Ankary je bezpečno. Něco podobného se stane jednou za 500 let, nic takového ještě nikdo neviděl. Je to mimořádná situace," řekl Tuna.

Do Mamaku byli vysláni pracovníci městských služeb, aby začali uklízet. Na místě ale stále prší a podle předpovědí má déšť trvat do večera.

Témata:  Turecko povodně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy