Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po Francii zničila uprchlický tábor i Itálie. Většinu migrantů čeká navrácení do vlasti

Tábor
Tábor "džungle" v Calais
Foto: Reprofoto Mail Online

Řím - Nejen Francie se rozhodla začít likvidovat uprchlické tábory. Italské úřady srovnaly se zemí stanový tábor poblíž města Ventimiglia u francouzských hranic.

Migranti z Eritreje, Pákistánu, Bangladéše a dalších afrických a blízkovýchodních zemí tábořili poblíž italského města Ventimiglia týdny až měsíce v naději, že se jim podaří projít do Francie tak, aby se vyhnuli kontrole osobních dokladů. Tomu nyní úřady učinily přítrž.

Starosta města totiž vydal příkaz k odstranění stanů. Policie proto shromáždila migranty na identifikaci, nezletilé přesunula do místních center sociálních služeb a na místě ponechala jen dospělé žadatele o azyl, kteří mají doklady opravňující je k poskytnutí mezinárodní ochrany.

Podle agentury ANSA bylo asi 95 migrantů přesunuto do uprchlických center v Bari na jihu Itálie a v Catanii na Sicílii, odkud budou navráceni zpět do země původu.

Agentura AP v této souvislosti upozornila, že místním lidem soužití s migranty nikterak nevadilo. Mnozí z obyvatel poskytovali migrantům bezplatně jídlo, pokrývky a další pomoc.

Témata:  uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy