Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V centru Říma shořel další autobus

Itálie, ilustrační foto
Itálie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Řím - Požár dnes zachvátil v historickém centru Říma autobus městské hromadné dopravy. Nad hořícím vozidlem se vytvořil obrovský kužel černého kouře. Podle agentury AFP šlo už o desátý případ v tomto roce, což svědčí o nevalné kvalitě veřejné dopravy v italské metropoli, která je terčem ustavičné kritiky.

Městská dopravní společnost Atac si okamžitě pospíšila s oznámením, že požár nezpůsobil žádné zranění. Řidič opustil s cestujícími vozidlo včas, než ho zcela zachvátily plameny. Incident se stal na třídě Via del Tritone, jedné z nejatraktivnějších městských dopravních tepen, několik kroků od proslavené fontány di Trevi.

Loni v Římě podobně shořelo 30 autobusů a letos již deset.

Italská média pravidelně kritizují špatnou údržbu autobusového parku Věčného města: průměrný věk vozidel je kolem 12 let. Místní tramvaje jsou na tom o mnoho hůře - v průměru je jim více než 30 let a mají časté závady.

Náměstkyně římské starostky pro dopravu Linda Meleová dnes ubezpečila, že metropole vozový park usilovně omlazuje. Za poslední dva roky, co radnici vede protestní Hnutí pěti hvězd, zakoupilo město 200 nových autobusů. Dalších 600 se jich má objevit v příštích třech letech.

Témata:  Itálie nehody autobusů

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.