Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Keňa trpí nedostatkem vody a záplavami zároveň

Uhuru Kenyatta, prezident Keni
Uhuru Kenyatta, prezident Keni
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Nairobi - Keňu sužují od března záplavy ze sezónních dešťů, které si vyžádaly již nejméně 132 obětí na životech. Přesto země paradoxně trpí nedostatkem vody.

Hlavní městská přehrada se navzdory přívalům vody nenaplňuje. Zvláštní pracovní skupina, kterou ustanovila místní vláda, má nyní zjistit proč.

Země, která se před dešťovou sezónou potýkala s následky velkého sucha, tak nemá z náhlého dostatku vláhy žádný prospěch. V hlavním městě Nairobi je nedostatek kohoutkové vody, což vyvolává ostrou kritiku na internetových sociálních sítích, uvedla agentura AP.

Voda, která se kontaktem s lidskou infrastrukturou kontaminovala, vyhnala přes 225.000 lidí z jejich domovů. Na záchranu osob uvízlých v oblastech sužovaných vodním živlem byli nasazeni vojáci a armádní helikoptéry.

Témata:  Keňa povodně

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy