Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indii trápí počasí: Nejprve písečná, teď déšť s krupobitím. Nejméně 40 mrtvých

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí - Sever Indie zasáhla v neděli silná bouře, déšť a krupobití, které si vyžádaly nejméně 40 obětí a několik desítek zraněných. Informovala o tom televize n-tv. Nejhůře postiženy byly státy Uttarpradéš a Rádžasthán, kde před týdnem zemřelo při písečné a dešťové bouři na 140 lidí.

Bouře a vítr o rychlosti až 70 kilometrů za hodinu zničily v neděli v severoindickém státě Uttarpradéš desítky domů. Vítr vyvracel stromy a lámal sloupy elektrické vedení. V různých částech státu zahynulo nejméně 18 lidí. Nejméně 12 lidí zemřelo ve státě Západní Bengálsko.

Přes hlavní město Nové Dillí, kde zemřeli dva lidé, se přehnal vítr o rychlosti až 100 kilometrů v hodině. Kvůli počasí byl na více než dvě hodiny přerušen provoz na mezinárodním letišti a na 70 letům muselo být odkloněno.

Tyto bouře jsou v Indii v tuto dobu neobvyklé. Začátek monzunové sezony se totiž očekává až za šest týdnů.

Meteorologové vydali varování, že bouřky a silný vítr lze na severu a severozápadě země očekávat i v dalších dvou dnech.

Témata:  Indie bouře

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy