Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová rozdělila společnost. Plánují se desetitisícové protesty

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington – Ačkoliv se mnozí shodnou, že nejkontroverznější osobností amerických prezidentských voleb je Donald Trump, demokratka Hillary Clintonová americkou i světovou společnost také značně rozděluje. Jak nyní informuje zpravodajský server The Daily Caller, proti její nominaci se chystají desetitisícové protesty.

Ačkoliv je situace v demokratickém táboře nakloněna Hillary Clintonové, její rival, Bernie Sanders, svou prezidentskou kampaň neukončil a chce v ní pokračovat až do Demokratického národního shromáždění, které se odehraje v červenci ve městě Filadelfie.

Jak server informuje, Sanders má stále značnou podporu a někteří voliči se proto rozhodli vyjádřit svůj nesouhlas s pravděpodobnou nominací Clintonové právě na tomto shromáždění.

Již více než 20 tisíc lidí proto plánuje na shromáždění přijít proti Clintonové demonstrovat a tento počet podle serveru roste. Skupina má své vlastní webové stránky, organizace ale probíhá zejména na sociální síti Facebook, kde se lidé dočtou informace o dopravě, ubytování, ale například také rady, jak se vypořádat s útokem slzným plynem.

V jednom ze svých dokumentů protestující vysvětlují, že proti Clintonové chtějí vystoupit kvůli „podvodu, potlačování voličů a korupci". V případě, že přece jen demokratickou nominaci získá, vyhrožují tím, že raději budou volit jiného kandidáta.

Témata:  Hillary Clintonová volby v USA USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy