Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Francii uprchl nebezpečný vězeň

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Brest - Vězeň vedený na seznamu osob představujících hrozbu pro národní bezpečnost dnes během přesunu do nemocnice utekl pracovníkům věznice města Brest na západě Francie. Na twitteru to napsal odborový svaz zaměstnanců francouzských věznic SNPFO. Úřady po muži pátrají.

Trestanec se z rukou bezpečnostních pracovníků dostal při výstupu z vozidla, které jej převáželo do nemocnice. Jednomu z členů jeho doprovodu se jej následně ještě podařilo složit na zem, vězeň se ale "dokázal zvednout a nastoupit do auta, které na něj čekalo s nejméně dvěma osobami uvnitř".

Podle francouzských médií je uprchlým vězněm 21letý muž, který nebyl za mřížemi kvůli činům souvisejícím s terorismem, nýbrž kvůli krádeži.

Jeho jméno je nicméně na speciálním seznamu jednotlivců považovaných za hrozbu pro národní bezpečnost, v němž jsou vedeny osoby hledané kvůli působení v organizovaném zločinu či pravděpodobní islamisté.

Témata:  uprchlí vězni Francie věznice nemocnice policie Francie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy