Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Je v problémech i Slávie? Čínští majitelé nezaplatili dluhy a Tvrdík končí

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
Foto: Michal Sedláček, EuroZprávy.cz

Praha - Slávistická veřejnost má opět důvod k vážným obavám. Evropská pobočka čínského majitele vršovického týmu CEFC totiž nezaplatila dlužnou část vůči J&T Private Investments (JTPI). Tato společnost proto přebrala řízení CEFC Europe a odvolala její představenstvo včetně Jaroslava Tvrdíka.

O situaci informoval server isport.cz mluvčí J&T Private Investments Petr Málek.

Nepotvrdila se tak Tvrdíkova slova ze začátku dubna, kdy veřejnost ujišťoval, že dluhy evropské pobočky CEFC uhradí jiný čínský koncert CITIC Group. Dohodu na splacení dluhů, za které čínská skupina ručí mimo jiné fotbalovou Slavií, obě strany nenašly.

Do představenstva CEFC Europe byli dosazeni Peter Kubík a Dušan Palcr, který je paradoxně předsedou dozorčí rady fotbalové Sparty. Nové vedení má stabilizovat společnost a připravit finanční a správní audit.

"Věřitelé jsou připraveni jednat se společností CITIC, kterou považují za důvěryhodného a transparentního partnera," prozradil pro isport.cz Málek.

Potíže evropské pobočky CEFC zahájila informace o vyšetřování jejího šéfa Jie Ťien-minga, který je poradcem prezidenta Miloše Zemana, pro podezření z ekonomické kriminality.

Témata:  fotbalová 1. liga ČR SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy