Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku radikálů na hotel v Mogadišu zemřelo 16 lidí včetně dvou poslanců

Islamisté, ilustrační fotografie
Islamisté, ilustrační fotografie
Foto: www.newstimeafrica.com

Mogadišo - Při středečním útoku islamistů na hotel v centru somálské metropole zemřelo nejméně 16 lidí včetně dvou poslanců a dalších 55 osob utrpělo zranění. Na místě byla ještě dnes slyšet sporadická střelba. v dopoledních hodinách ale dostaly somálské síly situaci pod kontrolu.

K útoku se přihlásili radikálové z islamistických milic Šabáb napojených na Al-Káidu.

"Zatím můžeme potvrdit, že zahynulo 16 lidí, většinou civilistů, a 55 dalších bylo zraněno," uvedl somálský policejní důstojník Nur Mohamed. Ozbrojenci použili auto s výbušninami a následně v hotelu, který využívají i somálští zákonodárci, začali střílet.

Zdroj: YouTube

Vládní jednotky zablokovaly všechny hlavní silnice vedoucí do hotelu, který se jim během dopoledne podařilo dostat pod kontrolu. Policejní důstojník Farah Ali Reuters dnes dopoledne řekl, že somálské síly zneškodnily i posledního z útočníků na střeše hotelu.

Mluvčí radikálně islamistických milic agentuře řekl, že Šabáb přišel o tři bojovníky. Tvrdí také, že mrtvých v hotelu je 30.

Témata:  terorismus v Somálsku Al-Šabáb Somálsko terorismus

Aktuálně se děje

17. května 2024 20:49

Slovensko dementuje nepravdivé informace: Atentátník nebyl liberál ani extremista

Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy