Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Singapuru řádil falešný Kim Čong-un

Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Singapur - Obyvatele Singapuru i místní turisty překvapil dvojník severokorejského diktátora Kim Čong-una, se kterým se nadšeně fotografovali. Některým došlo, že nejde o pravého Kima až po chvíli, jiným hned. Návštěvník z Hongkongu, který se představuje pod přezdívkou Howard X, přesto vzbudil pozornost i televizních štábů a také fotografa agentury Reuters.

"Vypadal jako skutečný Kim Čong-un, ale později jsem si uvědomil, že to není pravda," řekl indický turista, který si s Howardem X pořídil několik selfíček. "Když ho vidíte, je velký problém zjistit, kde je pravda," dodal.

Howard X se vydává za Kima již delší dobu. Například se objevil v únoru na zimních olympijských hrách v Jižní Koreji, kde dokonce uvedl v omyl severokorejské roztleskávačky, které podlehly dojmu, že jejich vůdce vstoupil na hokejový stadion.

Agentuře Reuters Howard X řekl, že doufá v úspěch plánovaného summitu v Singapuru, kde se má skutečný Kim sejít s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. "Myslím si, že si to oba lídři skvěle užijí, protože mají opravdu stejnou osobnost," řekl. "Po této schůzce se stanou nejlepšími přáteli," dodal.

Howard X postavil na svém dvojnictví od Kimova nástupu k moci v roce 2011 lukrativní kariéru zejména v reklamě a ve filmu. "Řekl jsem si: 'Ten chlap vypadá jak já!'. A pomyslel jsem si: 'Páni, musím s tím něco udělat a vydělat nějaké peníze'," svěřil se. Oproti Kimovi je vyšší a štíhlejší.

Přibírat na váze ale prý kvůli tomu nechce, protože nehodlá ohrozit své zdraví. Svou původní práci producenta brazilské hudby nazpívané čínsky ale neopouští.

Howard X spolupracuje i s Trumpovým dvojníkem Dennisem Alanem. Prý se ještě před červnovým summitem v Singapuru sejdou, aby událost mezi běžnými obyvateli pěkně oživili.

Témata:  Singapur Severní Korea Donald Trump Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy