Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letadlo mířící do Česka se muselo vrátit,, důvodem bylo pobuřujícímu chování pasažérů

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bristol - Letadlo, které v pátek směřovalo do Prahy, se muselo kvůli pobuřujícímu chování několika pasažérů vrátit zpět na letiště v britském Bristolu. Policisté po přistání z letadla vyvedli skupinu lidí a jednoho z nich, 32letého muže, zadrželi kvůli rušení veřejnému pořádku.

Podle letištní policie "nevhodným chováním" několik pasažérů zkazilo let nejen svým přátelům, ale i více než 140 dalším lidem, kteří se chtěli dostat do Prahy. "Je to letadlo, ne noční klub," uvedla policie na twitteru.

Společnosti EasyJet, která let z Bristolu do Prahy vypravila, uvedla, že páteční spoj musel být přerušen kvůli "rušivému chování" skupiny cestujících. Let do české metropole byl podle ní nejprve posunut a později kvůli špatným povětrnostním podmínkám úplně zrušen.

"I když jsou takové incidenty vzácné, bereme je velmi vážně, netolerujeme obtěžování či vyhrožování na palubě a vždy vyžadujeme postih," dodala mluvčí EasyJet.

Nathan Rees z Cardiffu, před jehož svatbou chtěla skupina přátel v pátek do Prahy vyrazit, na twitteru napsal, že palubní personál "udělal z komára velblouda", reagoval přehnaně a EasyJet by měl jeho členy včetně vedoucí letušky vyhodit. "Zničili moji rozlučku se svobodou a taky stovku dalších výletů do Prahy. Podnikám právní kroky," napsal. Podle listu Daily Mail se Reesovi do Prahy dostat podařilo, byť s jednodenním zpožděním.

Témata:  letectví a letadla Velká Británie Praha

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy