Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slováci mají jasno: Ortodoxní komunisté jsou v Česku opět u moci

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Bratislava/Praha - Ke kritice politické situace v Česku se přidal i slovenský Denník N. Podle něj jsou ortodoxní komunisté v Česku opět u moci a spolurozhodují o tom, co dělá vláda Andreje Babiše. List se pozastavil i nad vlivem SPD Tomia Okamury.

"O straně otevřeně se hlásící k totalitě z doby před listopadem 1989 lze klidně říct, že se v Česku po téměř 30 letech vrátila k moci. Ať už vznikne formální koalice ANO a ČSSD, nebo nikoliv, na komunisty je Babiš odkázán při jakémkoliv dalším vývoji kromě předčasných voleb. A oni se z toho snaží vytřískat co nejvíc," uvedl list.

"Komunistům nijak nepřekáží, že za podíl na moci podporují vládu nejznámějšího a nejbezohlednějšího kapitalisty v zemi, přímé ztělesnění plutokracie, kterou straší," soudí komentátor. Dodal, že KSČM dosáhla ze svého pohledu úspěchu v otázce zdanění církevních restitucí.

"Pro komunisty je toto téma klíčové nejen politicky - nenávist vůči církvím patří k základům jejich ideologie a je důležitým nástrojem mobilizace voličů," napsal deník.

"SPD spolehlivě odhlasuje zákony a personální změny, které jsou pro Babiše důležité, pomáhá tomuto oligarchovi při čistkách ve státní správě, při ovládnutí institucí sloužících ke kontrole moci," napsal deník. Doplnil, že za zmiňovanou podporu politici SPD dostali vedoucí funkce v dolní komoře parlamentu a že SPD nepřímo těží z obecného oslabování demokratického systému a právního státu pod Babišovým vedením. 

Témata:  Andrej Babiš KSČM Svoboda a přímá demokracie Slovensko média

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy