Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svět na nohou? Opět o nás píší kvůli uprchlíkům

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Stockholm - Kauza točící se kolem vedení televize Prima, které vydalo pokyn k negativnímu informování o uprchlické krizi, má mezinárodní rozsah. Všiml si ji švédský zpravodajský server aftonbladet.se.

Server HlídacíPes.org údajně získal informace i důkazy potvrzující, že vedení televize Prima spolu s vedením redakce zpravodajství dlouhodobě prosazují, aby byla uprchlická tématika prezentována především jako hrozba, problém a krize. "A v tomto duchu mají redaktoři připravovat zpravodajské příspěvky," uvedl server.

Švédský Aftonbladet na svém webu uvedl, že se v České republice děje přesně to, na co upozorňoval předseda nacionalistické politické strany Švédští demokraté Jimmie Åkesson, kdy některá média překrucují fakta o migraci, ale jiným způsobem, než by si přál. Tvrdil totiž, že média mlčí o jednání uprchlíků, aby je veřejnost vnímala pozitivněji.

Zahraniční server dále upozorňuje, že šéfredaktorka zpravodajství Jitka Obzinová uvedla řekla, že je potřeba zobrazovat uprchlíky jako hrozbu a veřejnosti připomínat, že islám je nebezečný.

Aftonbladet dále uvádí, že vedení MTG má důvěru v FTV Prima, záležitost ale prozkoumá. Připomíná také, že MTG a holdingová společnost Kinnevik byly již dříve kritizovány za "podporu ve státech s pochybnými názory na svobodu projevu." Společnost totiž investovala v Íránu a v Rusku navzdory uvalení mezinárodních sankcí na obě země.

Témata:  uprchlíci Švédsko TV Prima

Aktuálně se děje

15. května 2024 13:05

V části Prahy neteče voda. Na opravě havárie se pracuje

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy