Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pejskař objevil ruku trčící z mechu. Mrtvá dívka byla zřejmě žadatelka o azyl. Jedná se o vraždu?

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm – Švédská média informují o tom, že tělo ženy, které bylo v pondělí objeveno v lesíku v jižní části Stockholmu, může patřit šestnáctileté žadatelce o azyl. Policie však zatím tyto spekulace nepotvrdila.

Tělo dívky bylo nalezeno v pondělí poté, co chodec se psem objevil ruku trčící z mechu v lesíku na předměstí hlavního města. Když forenzní tým zjistil, že by její smrt mohla být podezřelá, začala policie vše vyšetřovat jako vraždu.

Mrtvá dívka nebyla formálně identifikována, ale několik švédských novin přineslo ve čtvrtek odpoledne podle serveru The Local informaci, že by mohlo jít o pohřešovanou šestnáctiletou žadatelku o azyl.

List Dagens Nyheter (DN) uvedl, že dívka z Afghánistánu byla prohlášena za nezvěstnou poté, co její zmizení ohlásil její přítel a zaměstnanci uprchlického domu, kde od 20. března bydlela.

Podle nejmenovaných zdrojů citovaných švédským deníkem policie prověřuje teorii, že by mohlo jít o „vraždu ze cti". „Policie nám řekla, abychom s nikým nemluvili o tom, co se stalo," uvedl pracovník azylového domu, kde dívka žila, listu Aftonbladet.

Vedoucí vyšetřování Daniel Edlund a státní zástupce Tomas Malmenby se k probíhajícímu vyšetřování odmítli vyjádřit. Zatím je tak jasné jen to, že ve čtvrtek nebyl kvůli případu nikdo zatčen.

Švédsko přijalo v roce 2015 více než 35.000 nezletilých žadatelů o azyl přicházejících do země bez rodičů, asi 23,000 z nich pochází z Afghánistánu.

Témata:  uprchlíci Švédsko vražda

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.