Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Marcon si na slavnosti podal mladíka, který mu řekl přezdívkou

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž - Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes napomenul mladíka, který ho během oficiální slavnosti oslovil přezdívkou.

Macron dnes napomenul mladíka, který ho během oficiální slavnosti, kdy si šéf státu potřásal rukou se středoškoláky, familiárně oslovil přezdívkou: "Jak se vede, Manu?"

"Ne, tohle nemůžeš," zareagoval Macron. "Jsi tu na oficiální slavnosti, tak se chovej, jak se patří. Dělat blbečka můžeš jindy, ale dnes tu zní hymna, tak mě oslovuj pane prezidente, anebo pane. Jasný?"

Mladík s dlouhými vlasy, který si při příchodu šéfa státu podle agentury AFP prozpěvoval první slova Internacionály, vzápětí pronesl slova vnímaná jako omluva: "Ano, pane prezidente."

"To je dobře. Dělej věci ve správném pořadí. Než se rozhodneš udělat revoluci, nejdřív se nauč získat diplom (o dosaženém vzdělání) a sám se uživit, ok? Pak budeš dávat lekce ostatním," dodal Macron a poplácal mladíka po ruce, než pokračoval.

Témata:  Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy