Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostrov Mauricius umožní cizincům koupit si občanství

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Martin Drahola, EuroZprávy.cz

Port Louis - Pokud byste chtěli získat občanství ostrovního státu Mauricius, budete muset sáhnout hodně hluboko do své peněženky. Podmínkou je, aby cizinec přispěl do státního investičního fondu částkou milion dolarů.

Manželé či manželky a děti pak občanství mohou získat za 100.000 dolarů (2,2 milionu Kč) na osobu, informoval zpravodajský server BBC.

Cizinci si nově také budou moci za 500.000 dolarů koupit mauricijský pas, který bude dalším rodinným příslušníkům nabídnut za 50.000 dolarů. Cestovní doklad umožňuje jeho držitelům navštívit 121 zemí bez víza.

Odpůrci nového rozhodnutí vlády tvrdí, že státní příslušnost není komodita, se kterou lze obchodovat. Také namítají, že se Mauricius takto stane rájem pro neetické obchodní praktiky.

Témata:  cizinci státní občanství

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy