Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Donbasu se znovu střílí, zemřel ukrajinský voják

Ukrajinská armáda
Ukrajinská armáda
Foto: mil.gov.ua **www.mil.gov.ua**

Kyjev - Proruští separatisté podle komuniké ukrajinské armády porušili v neděli na Donbasu příměří v 22 případech. V deseti použili i těžké zbraně, které jsou zakázané mírovými dohodami z Minsku. Jeden ukrajinský voják padl a další čtyři utrpěli zranění.

Separatisté dle ukrajinské armády nasadili houfnice ráže 122 milimetrů a minomety ráže 82 milimetrů, dále granátomety a velkorážné kulomety. Stříleli i z tanku a bojového vozidla pěchoty.

Separatisté naopak podle agentury DAN obvinili ukrajinskou armádu z porušování příměří. Palba vojáků při ostřelování vesnice Sachanka, ležící jižně od Doněcka, zranila 50letého civilistu. Zasypaly ho trosky při zásahu jeho domu dělostřeleckým granátem. 

Konflikt na Donbasu si od dubna 2014 vyžádal už více než 10.000 mrtvých.

Témata:  Ukrajinská krize Armáda Ukrajina Ukrajina

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy