Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

S komunisty se do postele nelehá. Spolupráce s nimi je kolaborací, píše se na Slovensku

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Praha/Bratislava - Slovenský list Sme ve svém dnešním komentáři ztrhal novou českou vládu, kterou by měla podporovat KSČM. Komunisté jsou zlem jako fašisté a politik, jenž kalkuluje s jejich podporou, je kolaborant.

"Jak se nepodporují nápady fašistů ani se s nimi neleze do postele, zcela stejně se do postele nelehá s komunisty. Přesněji, problémem nejsou filozofové, problémem jsou praktičtí dědicové toho nejhoršího, co tato nelidská diktatura napáchala (nejen) v našem prostoru," uvedl list.

"Je to země Karla IV., země, na kterou jsme léta pohlíželi jako na vzor. Země, která položila počátky slovenského vysokého školství a dodnes netrpí méněcenností při pohledu na společnou minulost. Proto je trochu trapné dnes přihlížet a poučovat Česko, co se má a co již nikoli," stojí dále v komentáři.

Ačkoli se někteří komunisté naučili nosit obleky a neplánují v pětiletkách, stále jsou to podle Sme stejní dědicové hnusu, který desetiletí ničil zemi a životy v ní.

Témata:  vláda KSČM SME média

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.