Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu havaroval autobus, přes 40 zraněných

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Na severu Německa došlo k vážné nehodě autobusu se sanitkou, která si vyžádla na 46 zraněných, převážně dětí. Informovala agentura DPA.

Autobus se 42 dětmi ve věku deset až 15 let na palubě mířil na tábor v severoněmecké spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko. Řidič autokaru se se pokusil objet osobní auto, které odbočovalo doleva, ale v protisměru se střetl s protijedoucím vozem.

Záchranářský vůz se po nárazu převrátil, autobus sjel ze silnice. Zranění byla většinou lehké povahy, dva lidé ale utrpěli vážná poranění a do nemocnice je musel transportoval vrtulník. Podle DPA jsou nejvážněji zranění dítě a táborový vedoucí.

Na místě nehody zasahovalo vedle dvou záchranářských helikoptér také více než 30 sanitních vozů. Dvacet zraněných záchranáři převezli do nemocnic, dalších 24 ošetřili na místě. Mezi zraněnými byla i posádka protijedoucí sanity.

Témata:  nehody autobusů Německo Autobusy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy