Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dwayne Johnson prezidentem? Herec uvažuje o kandidatuře

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Akční drsňák Dwayne Johnson (44), přezdívaný "The Rock", rozvířil vody americké politické scény.

Rozruch způsobil tím, že promluvil o svých ambicích na kariéru politika - až na post samotného prezidenta. Údajně zvažuje kandidaturu.

Ačkoli to zní možná trochu přitažené za vlasy, stačí se trochu vrátit do historie. V roce 1981 usedl do prezidentského křesla bývalý herec Ronald Reagan, nebo si vzpomeňte na případ Arnolda Schwarzeneggera jako kalifornského guvernéra.

A ruku na srdce - pokud může být Donald Trump zvolen jako republikánský kandidát na prezidentský post, proč by to nezkusil právě třeba Dwayne Johnson, no ne?

"Budu upřímný, jsem s politikou na vážkách. Nejsem stydlivý, jen si nejsem jistý. I když nemůžu popřít, že myšlenka být prezidentem nebo guvernérem je pro mě opravdu lákavá. I z toho důvodu, že by mi to dalo příležitost mít skutečný vliv na životy lidí v globálním měřítku. Jen existuje spousta dalších věcí, které chci udělat jako první," řekl herec pro magazín GQ.

Témata:  prezident USA zajímavosti Bílý dům USA

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy