Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Londýnem prošel průvod homosexuálů. Přidal se muslimský starosta Khan i královské námořnictvo

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Britskou metropolí dnes procházel průvod gayů, lesbiček a transsexuálů. Pořadatelé odhadli účast na 30 tisíc lidí, další zhruba milion přihlížejících lemoval ulice. Jednu z hlavních rolí v Pride in London dnes měla národní zdravotnická služba NHS, která slaví 70 let od založení.

K průvodu se přidal také londýnský starosta Sadiq Khan a skupina královského námořnictva. Ta se pochodu za práva menšin Pride in London oficiálně zúčastnila poprvé.

Dnešní akce se zúčastnili lidé ze 472 organizací, dorazili zástupci společností Barclays, Virgin Atlantic a Metro Bank.

"NHS je pro komunitu menšin důležitější než kdykoli dříve. Jsou to jejich 70. narozeniny a my jim chce říct 'všechno nejlepší' a ocenit úžasnou práci, kterou dělají," prohlásila ředitelka pochodu Alison Campsová.

Británie klesá v žebříčku míst, kde se sexuálním menšinám žije dobře. Britové se starají více o práva zvířat než o práva sexuálních menšin, ukázal nedávný průzkum.

Témata:  homosexuálové Londýn gayové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.