Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud zrušil verdikt nad Pavlem Novotným za krádež u Kňažka, trest byl příliš mírný

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Bratislava - Pavel Novotný dostal tři roky vězení za krádež ve vile herce Milana Kňažka. Slovenský nejvyšší soud dnes vyhověl dovolání exministryně spravedlnosti Lucie Žitňanské, že uložený trest byl v rozporu se zákonem nízký, a verdikt nad Čechem zrušil.

Nejvyšší soud zároveň uvalil vazbu na Novotného, který si původně uložený trest odpykával v jedné ze slovenských věznic a který se dnešního líčení na vlastní žádost nezúčastnil.

Žitňanská v dovolání namítala, že okresní soud nezákonně přiznal obžalovanému polehčující okolnosti. Tvrdila rovněž, že při použití zákonných ustanovení měl soud vyměřit Novotnému trest v rozmezí od pět let a čtyř měsíců do deseti let.

Do vily v prestižní bratislavské čtvrti nedaleko památníku Slavín vnikl Novotný v noci loni v lednu. Odcizil hotovost z peněženky a s pomocí nalezených klíčů otevřel trezor, ze kterého podle obžaloby vzal peníze, prsten a hodinky v celkové hodnotě 10 tisíc eur. Kňažko se vzbudil a zloděje postřelil. Zraněný muž ještě stihl z vily uprchnout, ale policisté ho dopadli na zahradě.

Témata:  Milan Kňažko Slovensko soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy