Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na východě Sýrie ovládané IS zemřelo při náletech 54 lidí

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Při bombardování oblasti ovládané radikály z teroristické organizace Islámský stát (IS) na východě Sýrie zemřelo v noci na dnešek 54 lidí, včetně 28 civilistů.

S odvoláním na exilovou Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR) o tom dnes informovala agentura Reuters. Mezinárodní koalice uvedla, že nálety v dané oblasti ona či její spojenci provedla, počet mrtvých ale nespecifikovala.

Podle SOHR, která dění v Sýrii monitoruje z Londýna prostřednictvím místních pozorovatelů, zřejmě provedla nálet u hranic s Irákem mezinárodní koalice v čele s USA, nebo Irák. Společně totiž bojují v oblasti proti zbytkům radikálů z IS.

Syrská státní média dnes už dříve informovala, že při bombardování koalice vedené Spojenými státy zemřelo poblíž města Búkamál přes 30 lidí. SOHR posléze uvedla, že při náletech zemřelo 54 lidí, z toho 28 civilistů a 26 bojovníků IS.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy